Klaar voor de Feestdagen? Af! Is je Lightspeed webshop al klaar voor de feestdagen?

Gratis Tips & Tricks hoe je nog meer uit de feestdagen kunt halen!
Klaar voor de Feestdagen? Af! Is je Lightspeed webshop al klaar voor de feestdagen?
Ik kan me nog herinneren.. eigenlijk doet het fenomeen zich ieder jaar weer voor. Sta ik in mn minirok in de supermarkt, liggen er pepernoten in het schap?!!

Wat? Het is pas september.. Maar zo verbaas ik me ook ieder jaar weer dat het ‘opeens’ al om 4 uur donker is.. Inmiddels gaan de ‘donkere’ dagen voor Kerst niet meer zomaar voorbij, onze kinderen denken later wellicht dat de term gelinkt is aan de BLACK FRIDAY dagen voor Kerst.

Vanaf begin november worden we weer heel voorzichtig en soms wat agressief, voorbereid om de meest commerciële tijd van het jaar. ‘Verwen jezelf!’ ‘Jij bent het waard.’ ‘Waarom zou je als Single geen recht hebben op een prachtig cadeau?!’ KOPEN KOPEN KOPEN 🤑

Juist, Singles day staat weer voor de deur. Ik moet zeggen, ook ik ben er dit jaar weer ingetrapt en heb een mooie set make-up gekocht met 30% korting. Ik kwam erachter dat de korting ook geldt wanneer je géén single bent.

Mijn mailbox is opgeschoond, ik trek de (echte) brievenbus open en valt een stortvloed van flyers over me heen. Daar gaat weer een heel bos. BLACK FRIDAY staat weer voor de deur.

Of we dit jaar weer massaal de straten op gaan tijdens dit landelijke Shop Mega Festijn is maar de vraag. Vorig jaar ging het in de steden volledig mis tijdens het Black Friday weekend dus naar verwachting zal het dit jaar nóg meer naar online verplaatsen.

Maak je webshop klaar voor ‘The Best Time of the Year’.

Daar waar fysieke winkels inspelen op het sentiment van de Feestdagen met prachtige etalages en versieringen valt er online nog wel wat te winnen. Daar vind je geen mooie kerstlampjes en ruikt het niet naar dennennaalden. Daar wordt je geen warme Chocomel aangeboden, voel je geen koude bries in je gezicht maar sta je ook geen uren in de rij om te profiteren van de beste kortingsacties.

Bij een webshop is er weinig kans om voor een gesloten deur te staan, kunnen jouw klanten zelf lekker warm onder de deken genieten van een favoriete warme drank én kun je jouw klanten ook nog eens proberen terug te halen als ze bij nader inzien tóch de winkel verlaten zonder iets te verkopen.

Tijd voor wat online actie in je webshop dus⚡🔥

Bereid jouw webshop optimaal voor op deze drukke feestdagen. Wij hebben de beste tips & tricks en de Plus+ apps & add-ons voor Lightspeed op een rij gezet zodat jouw klanten van de beste kortingsacties kunnen genieten, zonder in de kou in de rij hoeven te staan. Geen mondkapje op en geen vervelende mensen die spullen voor hun neus uit het schap weg pakken. Pak jouw klanten volledig in met jouw Lightspeed webshop met de beste features die zorgen voor maximale conversie! Pak je klanten volledig in met je Lightspeed webshop en de apps en add-ons van Plus+ die zorgen voor maximale conversie!

#1 Count Down Add-on

Gebruik onze ‘Count Down’ Add-on om ze op de hoogte te brengen van leuke acties. Laat klanten in spanning wachten tot de acties van start gaan of hoe lang ze nog hebben voordat een actie verloopt. Creëer je toch het gevoel van in de rij staan, maar dan op een leuke manier! Je kunt er zelfs wat extra sfeer mee toe voegen aan je webshop.#2 Voeg sfeer toe

Pas je webshop banners aan, er zijn talloze feestelijke stockfoto’s te krijgen die nét dat beetje extra warmte brengen. Zorg ervoor dat je klanten het feestdagen gevoel krijgen wanneer ze terecht komen op jouw webshop.

#3 Richt speciale collectiepagina’s in

Maak nieuwe collecties aan. Licht een aantal producten uit, bijvoorbeeld als ideale cadeau voor de decembermaanden. Denk aan pagina’s als ‘de ideale december cadeaus’, je kunt uiteraard ook experimenteren door verschillende termen te gebruiken. Zo weet je wat het beste bij jouw doelgroep past. Zorg voor een goede filtering op prijs, categoriseer desnoods een aantal groepen extra om het overzichtelijk te houden.

Tip: Neem de combinaties van je bestaande klanten eens onder de loep, wie weet haal je er inspiratie uit.

 

#4 Korting, deals & acties!

Breng al je kortingsacties extra onder de aandacht, shoppers zijn immers op zoek naar dé beste deals!

Je kunt een artikel ook extra in de kijker te zetten, door er een blog of nieuwsbrief aan te wijden. Van grappige kersttruien tot mooie lampen, van gadgets tot warme plaids. Zo inspireer én informeer je jouw klanten over je aanbod voor de feestdagen. Vergeet deze uitgelichte blogs niet te delen op social media én in je nieuwsbrief.

#5 Stel zelf cadeauboxen samen!

Er zijn heel veel mensen die het héél moeilijk vinden om het juiste cadeau te kiezen. Waarom help jij ze niet een handje? Stel zelf een aantal ‘verrassingsboxen’ samen, bijvoorbeeld in 3 prijsklassen en help de gever een handje. Een ‘box’ is super leuk om te geven én leuk om te krijgen.

Buiten het feit dat het heel leuk is voor de klant helpt het jou een handje om je voorraad krijt te raken. Er zijn vast nog wel wat artikelen die je niet zo eenvoudig kwijt raakt ;) Wil je ze stimuleren nog eens terug te komen? Voeg een kortingscode toe en wie weet heb je er weer een nieuwe klant bij!


Heb je nog hulp nodig met het klaarmaken van je webshop voor de feestdagen? En wil je deze converterende apps & add-ons van het Plus+ alles-in-een dashboard voor Lightspeed 30 dagen gratis proberen? Dat kan.